Bölüm RöportajarıRöportajlar

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde İç Mimarlık Okumak

Değerli egitimyoldasim.com takipçilerinden iç mimarlık bölümü okumak isteyen öğrenciler için rehber niteliğinde bir röportaj hazırladık.

İç mimarlık bölümü taban puanları ve başarı sıralamaları için tıkla

Bu yazımızda sizlere Eskişehir Teknik Üniversitesi iç mimarlık bölümü öğrencilerinden Özge Özdemir ile yaptığımız röportajdan bahsedeceğiz. Bu röportajı gerçekleştirmemizde bize yardımcı olan Özge’ye teşekkürlerimizi sunar hayatta başarılar dileriz. Umarız ki sizler için faydalı bir içerik olmuştur iyi çalışmalar dileriz..

Bizi Twitter’da takip ederek destek olabilirsiniz !

İçindekiler

Türkiye’de iç mimarlık Okumak Röportajı

İç mimarlık
İç mimarlık

Bize biraz kendinizi tanıtır mısınız (adınız, yaşınız, okuduğunuz okul, bölüm vs.)

Merhaba, ben Özge. 20 yaşındayım. Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim.

Okuduğunuz bölümden memnun musunuz ? neden ?

Bölümümden memnunum çünkü kendi isteğim doğrultusunda okuyorum.

Seçtiğin bölüm senin hedefin miydi? Puanın bu bölümü tutuğu için tercih ettin ?

Evet bölüm benim hedefimdi. Daha doğrusu birkaç bölüm daha vardı ama iç mimarlıkta listemdeydi. Tamamen puanım yüzünden tercih etmedim.

Bu bölümün iş imkanları neler ? Sen bitirdikten sonra ne hedefliyorsun ?

Bölümden mezun olduktan sonra çok çeşitli iş imkanları var. Mesela okuduğum üniversiteden mezun olup yurtiçi ve yurtdışında kendi işini kuran mezunlar var. Okulda yüksek lisans yapıp öğretim görevlisi ya da asistan olan da var. Ayrıca şirketlerde ve ofislerde de çalışmayı tercih edenler var. Ben henüz yeni başladığım için net bir hedefim yok zaman içinde kararımı vereceğim.

Senin bölümün için onlarca üniversite varken neden şu anda okuduğun okulu seçtin ?

Eskişehir’i yazmamda yardımcı olan etkenler vardı. Çoğu kişinin bildiği üzere öğrenci şehri. Bunun yanında okul öğrencilere birçok avantaj sunmakta. Yurtdışı ve yurtiçi programları yaygın, öğrenci klüpleri çok aktif, öğretmen-öğrenci ilişkisi iyi düzeyde ve birçok açıdan da iyi. Bölüm ve üniversite Anadolu Üniversitesi’nden 2018 yılından ayrıldı o yüzden köklü hocalara sahip. Sıralamama da yakın olduğu için yazdım.

Sence sosyal olarak yeterli bir yerde mi okuyorsun? Yeterince kulüp/proje faaliyeti var mı ?

Evet, Eskişehir sosyal alanda çok yetkin. Sadece şehir değil üniversiteler de öyle. Üniversitemizde hizmet veren öğrenci klüplerine resmi siteden ulaşabiliyoruz. Her öğrenim yılının ilk 2 haftası kayıt süresi oluyor. Birçok etkinlik düzenleniyor.

Okuduğun bölümün ya da okulun zorlukları neler ?

Bölümde sürekliliği gerektiren bir eğitim var. Bu her üniversitede aynıdır. Sürekli ödev yapıyoruz. Çizim ağırlıklı ama severek ve isteyerek yapınca keyif veriyor. Okulun bence tek sorunu kampüsün şehir merkezine uzak olması. Ulaşım kalabalıktan dolayı sıkıntı oluyor özellikle kötü havalarda. Onun dışında bir sıkıntısı yok.

Eğitimcilerin ilgi düzeyi nasıl? Zorlayan mı yoksa yardımcı olan kişiler mi ?

Aslında hem zorluyor hem yardımcı oluyorlar. Çünkü zorlamazlarsa bizi 4 sene sonunda yeterli seviyeye getiremezler. Emek vermek zorundayız. Ama tabi ki her sorumuza cevap veriyor ve yol gösteriyorlar. Önümüze verip kendi halimize bırakmıyorlar.

Okulunun yurtdışı imkanlarıyla ilgili bildiğin birkaç şey varsa bizimle paylaşır mısın?

Birçok ülke ile anlaşmaları var. Erasmus programına katılmak isteyen öğrencilerle ilgilenen sorumlu hocalarımız var. Dil testinde yeterli seviyedeysek gitmemize izin veriliyor.

Okulun, bölümün için sana yeteri düzeyde çalışma/staj imkanı sunuyor mu? Yoksa okul bittikten sonra her şey size mi kalıyor ?

Öğrencilikte zorunlu stajımız için bize yardımcı olan bununla ilgilenen, bize taj ayarlayan hocalarımız var. Mezun olduktan sonra da kefil oluyorlar.

Okulun ve bölümün hakkında sınava hazırlanan öğrencilere birkaç tavsiye verebilir misin ?

Eğer İç mimarlık okumak istiyorlarsa kesinlikle gelsinler. Şehir ve okul olarak gayet kaliteliyiz. Bunun dışında istemedikleri hiçbir bölümü sırf çevre baskısı ya da iş imkanı yüzünden yazmasınlar. Unutmasınlar ki hiçbir şey kendi hayatlarından değerli değil.

Mesleğinin en iyi çalışma pozisyonu/şirketi ?

Elbette üst düzeylerde çalışmak güzel bir şey. Kendini kanıtlamış, başarılı şirketler ve ofisler var. En iyi çalışma pozisyonu kişiden kişiye değişir. Kimisi yeni öğrencilere iç mimarlık eğitimi vermek isterken kimisi kendi işini kurmayı ister.

Eğitim Yoldaşım

egitimyoldasim.com öğrenciler için kurulmuş , hedeflerindeki okullar ve eğitim bursları için rehber niteliğinde bir platformdur.


İlgili Makaleler



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



Başa dön tuşu