Bölüm Röportajarı

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Pdr Okumak

Değerli egitimyoldasim.com takipçilerinden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ( Pdr) bölümü okumak isteyen öğrenciler için rehber niteliğinde bir röportaj hazırladık.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları için tıkla.

Bu yazımızda sizlere Necmettin Erbakan Üniversitesi Pdr bölümü öğrencilerinden Ilgaz ile yaptığımız röportajdan bahsedeceğiz. Bu röportajı gerçekleştirmemizde bize yardımcı olan Ilgaz’a teşekkürlerimizi sunar hayattta başarılar dileriz. Umarız ki sizler için faydalı bir içerik olmuştur iyi çalışmalar dileriz..

İçindekiler

Pdr
Pdr

Türkiye’de Pdr Okumak Röportajı

Bize biraz kendinizi tanıtır mısınız (adınız,yaşınız,okuduğunuz okul, bölüm vs.)

Merhaba ben Ilgaz Atıcı 22 yaşındayım Necmettin Erbakan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim.

Okuduğunuz bölümden memnun musunuz ? neden ?

Evet memnunum zaten sınava hazırlanırken de bu bölümü okumak istiyordum mesleki doyum sağlayabileceğimi düşündüğüm bir meslek olduğu ve kişiliğime uygun olduğunu düşündüğüm için bu zamana kadar bir memnuniyetsizliğim olmadı.

Seçtiğin bölüm senin hedefin miydi? Puanın bu bölümü tutuğu için tercih ettin ?

Evet hedefimdi en baştan beri Pdr istiyordum puanım daha yüksek gelse dahi Pdr bölümünü seçecektim.

Bu bölümün iş imkanları neler ? Sen bitirdikten sonra ne hedefliyorsun ?

Pdr bölümünün çalışma alanları fazla ve bu alanların fazlalığı beni biraz kararsızlığa sürüklüyor. Bölümü bitirdikten sonra devlet kurumuna atanmayı ve orada tecrübe edinmeyi düşünüyorum alanımda yükselmeye kendimi hazır hissettiğimde yüksek lisans düşünebilirim ama çalıştığım alandan çok memnun kalırsam yüksek lisans yerine olduğum yerde kendimi de geliştirmeyi seçebilirim buna biraz mesleğime başlayıp tecrübe kazandıktan sonraki iş doyumum Karar verecek sanırım ama ne olursa olsun mezun olduktan sonra bu alanla ilgili çeşitli eğitimler almayı düşünüyorum

Senin bölümün için onlarca üniversite varken neden şu anda okuduğun okulu seçtin ?

Buna Türkiye şartları karar verdi diyebilirim belli başlı şehirler hariç diğer şehirlerde üniversite okumanın bana yeterince doyum sağlayamayacağını düşünüyordum bir de okuduğum okulun kadrosunun iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu iki etmen Necmettin Erbakan Üniversitesini seçmeme neden oldu ama tabiki burada üniversite giriş puanımın da etkisi var olabilecek en iyi yer bu üniversiteydi.

Sence sosyal olarak yeterli bir yerde mi okuyorsun? Yeterince kulüp/proje faaliyeti var mı ?

Sosyal olarak çok fazla yeterli bir yerde okuduğumu söyleyemem bundan daha fazlası olabilirdi bence ama bunu biraz da kişinin kendisi belirler. Benim arkadaş ortamım iyi bu yüzden sosyal yönden doyum sağlayabiliyorum kulüp/proje faaliyetleri evet var ama daha da geliştirilmesini isterim.

Okuduğun bölümün ya da okulun zorlukları neler ?

Açıkcası pek zorluk çektiğimi hatırlamıyorum genelde arkadaşlarım yurtların fakülteye uzak olmasından muzdarip oldular ama ben bu konuda şanslıyım kaldığım yer okula yakın. Bölümün de akademik anlamda kendisinin getirdiği zorlukla elbette vardı ama bu zorluklar benim için keyifliydi. Sadece pandemi sürecinin araya girmesiyle online eğitime geçmek zorunda kaldığımızdan yaşadığımız zorlukları buraya eklemek isterim.

Eğitimcilerin ilgi düzeyi nasıl? Zorlayan mı yoksa yardımcı olan kişiler mi ?

Burada genelleme yapmak pek mümkün ve adil değil açıkcası bölüm hocalarım genelde öğrenciye yardımcı olan hocalar aynı zamanda size bir şeyler öğretebilen hocalar tabiki ara sıra zorlayan hocalar da var ama bunların geneli bölüm hocası değil.

Okulunun yurtdışı imkanlarıyla ilgili bildiğin birkaç şey varsa bizimle paylaşır mısın?

Bu konu hakkında pek bilgi sahibi değilim bildiklerimi de unuttum ama Erasmus yapan öğrenciler vardı.

Okulun, bölümün için sana yeteri düzeyde çalışma/staj imkanı sunuyor mu? Yoksa okul bittikten sonra her şey size mi kalıyor ?

Evet sunuyor ikinci sınıfın güz döneminde okullarda gözlem dersi kapsamında okullarda staj aldık gözlem yaptık ve bilgi topladık dördüncü sınıfın güz döneminde ise bireyle psikolojik danışma uygulamaları dersi kapsamında bireyle psikolojik danışma süreci yürütüyoruz aynı zamanda bahar döneminde de yine staj görüyoruz bunların yanı sıra diğer uygulamalı derslerimizde de aktif katılımlarla faaliyetler gösterdik.

Okulun ve bölümün hakkında sınava hazırlanan öğrencilere birkaç tavsiye verebilir misin ?

Öncelikle meslek seçerken önem sırasına göre yetenek – ilgi – değer kriterlerine göre meslek seçmelerini tavsiye ediyorum. Pdr bölümünün size gerçekten uygun olacağını ve bu alanda başarı sağlayacağınızı düşünüyorsanız seçmenizi öneririm gerçekten güzel bir bölüm size hayatınıza sosyal yaşantınıza vs. birçok alanda katkı sağlayabilecek bir bölüm.

Son olarak mesleğinin en iyi çalışma pozisyonu/şirketi nedir ?

Bu konuda bilgi vermem pek doğru olmaz çünkü benim de hâlâ araştırdığım ve karar vermeye çalıştığım bir konu sadece şunu söylemek isterim bana göre bir mesleğin en iyi çalışma pozisyonu diye bir şey yoktur size uygunluğu ya da uygun olmaması vardır hangisi size en uygunsa sizin için en iyi çalışma pozisyonu odur fikrimce.

Eğitim Yoldaşım

egitimyoldasim.com öğrenciler için kurulmuş , hedeflerindeki okullar ve eğitim bursları için rehber niteliğinde bir platformdur.


İlgili Makaleler



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



Başa dön tuşu